Project GELUKt werd ooit geboren uit verlangen. Om iets moois, iets anders, iets betekenisvols in de wereld te zetten. Onze missie was helder en vanuit het hart, dat gaf energie en sprankeling. In het werk, in de groepen, in onze samenwerking. 10 groepen, 3 kinderen en 2 verhuizingen verder, zaten Kika en ik allebei op de automatische piloot. Hoe hebben wij, de GELUKt coaches, dat nou weer voor elkaar gekregen?

 

Routine

Routine kan fijn zijn. Je hoeft niet na te denken, je kan gewoon doen zonder dat het al te veel energie kost. Alhoewel? Ik weet al langer van mezelf dat ik niet goed gedij onder veel routine. Helaas is dat ook met ons Project GELUKt gebeurd.
Van waardevol, sprankelend, jong programma, was het ineens best vaak een ‘moetje’ geworden. Niet dat we niet van de groepen genoten …maar alles eromheen (marketing, werving) werd leuren en kwam onderaan op de TODO-lijst. Iets dat helemaal vanzelf ging was stroperig geworden. Hoe dat ons GELUKt was?
Nou. Kika en ik hebben daar beide een andere strategie voor ingezet. Ik de mijne: ‘Als het even niet meer loopt, dan ga ik doorzetten’. Verstand op 0 en doorgaan. Kika gedijt als creatief wezen ook totaal niet bij routine klussen. Voor haar moet het bruisen om in beweging te blijven. Dus die bruiste lekker verder, druk met andere dingen. Zo hoefde ze de stroop niet te voelen. En terecht. Want niemand doet graag moetjes.

 

Eerlijk zijn

Het was moeilijk om toe te geven. Dat we er allebei eigenlijk niet meer zo veel zin in hadden. Toch was het de enige weg. Toegeven dat we niet meer konden voelen waarom we ooit aan alles begonnen waren. Au.

Toegeven dat we waren vastgelopen en dat het anders moest was natuurlijk pas stap 1. Stap 2 was: kritisch naar onszelf kijken. Een deep dive naar wat er vastzat in ons (samen)werken en een reisje terug naar het verleden: waarom waren we ooit begonnen en wat van alles waar we toen voor gingen staan stond nu nog overeind? Nogmaals: Au.

Pijnlijk, maar helpend. Op naar stap 3. Wat willen we nu? Waar worden we blij van, en wat is er nodig van onszelf om het weer leuk te hebben samen en met ons Project GELUKt? We besloten opnieuw te beginnen. Ja, helemaal opnieuw. En nee hoor we gaan niks veranderen aan Project GELUKt want daar geloven we nog steeds in. Wel is er veel nieuws bijgekomen. Kijk maar:

Ook (even) vastgelopen?…

… in iets wat je graag wilt?
Kijk eens of je er uit komt met deze 3 GELUKt stappen:

  • Stap 1: geef toe dat wat je aan het doen bent niet werkt.
  • Stap 2: even pas op de plaats. Waarom werkt het niet, en wat is het wat je eigenlijk wilt?
  • Stap 3: kijk in de spiegel (of schrijf het gewoon op). Hoe ben je eerder in je leven omgegaan met het principe vastlopen?Wat deed je doen? Welke strategie werkte om los te komen? Pas die hierop, opnieuw toe.

Of luister hier onze (Even) Vastgelopen Podcast.

(Even) vastgelopen

Deel dit bericht:

Ook lunchen met GELUKt? Ontvang iedere twee weken een podcast voor tijdens de lunch!