Perfectionisme

Toen je jong was, droomde je van de perfect wereld waarin je groot zou worden. Een baan, een huis, een gezin wellicht. Van veraf is het plaatje rooskleurig, maar van dichtbij, nu je groter en wijzer bent, begin je te beseffen dat de wereld niet zo perfect is als die leek wanneer je een kind was. Toch merk je dat je moeite hebt met loslaten. Het liefst wil je dat alles perfect loopt, er geen vuiltje aan de lucht is en daar doe je hard je best voor. Alle kans die je ziet om beter te worden, er meer van te maken, te groeien en verder te komen pak je. Toch begin je ook te beseffen dat er geen eind aan komt, aan die lat die je jezelf hebt opgelegd.

Pas zodra je als mens geluk leert kennen, ga je het ongeluk mijden zeggen de Boeddhisten. Maar een levens met ups zonder downs bestaat niet, ook daar ben je inmiddels wel achter. Gelukkig maar. Want een gelijkmatig leven is ook een beetje saai vind je niet?

Ambities

Je ambities waarmaken, dat is wat je wilt. En je wilt ook leren loslaten en ontspannen, op momenten waarop je daar behoefte aan hebt. Niet altijd maar doorgaan, altijd maar doordenken over de volgende stap, of hoe je verder kunt komen. Dat leer je bij Project GELUKt erg goed. Wanneer je moet investeren in je ontwikkeling en je toekomst en wanneer het goed is om even een pas op de plaats te nemen en een moment te nemen voor rust.

Meld je aan voor Project GELUKt

Ook lunchen met GELUKt? Ontvang iedere twee weken een podcast voor tijdens de lunch!