En ineens is het weer bijna september. De zomer is bijna voorbij, terug naar de routine. “Back to real life”, zuchtte een vriendin over haar eigen terugkeren na wat paradijselijke weken op een vrijwel onbewoond eiland. Maar wat is er mis met onze real life?

Waarschijnlijk vrij weinig. Routine: rust, regelmaat en reinheid. Het gewone leven zou heel gezond moeten zijn…. Eindelijk lekker in het eigen bed slapen zonder zoemende muggen die schrikbarend grote bulten maken. Weer voedsel eten waar je darmen “JA” op zeggen in plaats van door gaan borrelen. Met de vertrouwde buurman een ochtendpraatje maken, zonder na te hoeven denken over hoe je “goedemorgen” ook alweer formuleert. Routine is fijn, toch?

Routine

Alleen, of we routine überhaupt nog beleven, vraag ik me ten zeerste af. Onze levens zitten volgens mij zo vol met allerlei mogelijkheden, dat we, al zouden we routine willen beleven, het niet eens voor elkaar zouden krijgen. Niet voor niks zijn retraites, stilteweekenden en sportkampen de afgelopen jaren zo gestegen in populariteit. Mensen gaan weg uit hun normale levens om rust, regelmaat en reinheid erbuiten te vinden. Logisch. Stad of dorp, gezin of geen, jong of oud er valt altijd wel wat te beleven. Van festival tot boekenmarkt. Van NETFLIX tot bandje in het park. Onze echte levens zitten vol van nieuwe ervaringen. Welke routine?

Toch is terugkomen van vakantie nog steeds niet populair. Op een of andere manier willen we (uitzonderingen daargelaten) liever weg blijven. Even terug naar mezelf, even voelen, even ervaren, in plaats van doorgaan. Iets dat we hard nodig hebben, maar in het dagelijks leven niet zomaar tij voor kunnen maken. We hebben er ruimte en aandacht voor nodig. Alles wat de zomer voor ons in petto had. En nu die (bijna) voorbij is, en we helemaal opgeladen naar de herfst kunnen is het tijd voor plannen, veranderingen, ontwikkelingen. Zoals altijd in september. Vol nieuwe energie de routine tegemoet! Succes 🙂

September back to work!

Deel dit bericht:

Getagd op:     

Ook lunchen met GELUKt? Ontvang iedere twee weken een podcast voor tijdens de lunch!