2020 is bij Project GELUKt allesbehalve geruisloos gestart. En met goede reden. Niet alleen een nieuw jaar dit jaar, maar een heel nieuw era is zojuist aangebroken, als we de rest van de wereld mogen geloven. Traditiegetrouw hebben ook wij, net zoals jij(?) aan het einde van het decennium, teruggeblikt. Geëvalueerd en gesorteerd wat goed beviel en wat minder. Geprioriteerd, en ons voorgenomen om flink wat zaken anders te doen in 2020.

Maar ons ook afgevraagd: werkt dat nou, die goede voornemens aan het begin van het jaar?

In 1 dag veranderen 

Uit een mini-interview in onze nabije omgeving blijkt dat bij de meeste voornemens nu al overboord zijn. Gezonder eten, eindelijk die nieuwe baan, een andere woning, afvallen, sporten. Genoeg argumenten hebben we gehoord die nu al, 4 weken na de start van het nieuwe jaar, laten blijken dat voornemens niet gehaald kunnen worden van de een op de andere dag! Gedragsverandering is niet makkelijk….. maar wel haalbaar. Mits je 1 essentiële, pijnlijke stap, niet overslaat….

Ziektewinst 

Dit was bij uitstek de beste term van mijn studie. Dat je van ziekte winst kon behalen, was ook misschien wel een van de grootse lessen die ik te leren had als beginnend psycholoog. Ik kon me namelijk, vanuit mijn eigen achtergrond als topsporter en ondernemersdochter, echt niet voorstellen hoe je ‘ziek’ kon willen blijven. Toch is het regelmatig zo dat we (ikzelf ook!) in gewoontes blijven die ons niet meer gelukkig maken. Omdat we bang zijn iets te veranderen of iets kwijt te raken als we het ineens anders gaan aanpakken dan we altijd al deden. Iets waardevols verliezen, samen met die gewoonte die we graag kwijt zouden zijn. Herkenbaar?

GELUKt in 3 stappen

Wil je ook een gewoonte veranderen maar weet je nog niet helemaal hoe het gaat lukken?

Volg hier online de 3 delige Podcast, waarin we bespreken hoe je jezelf kunt inzetten om tot een GELUKt doel te komen.

Zonder ziektewinst.

GELUKTe voornemens.

Deel dit bericht:

Ook lunchen met GELUKt? Ontvang iedere twee weken een podcast voor tijdens de lunch!